Проф. Гаврилов с пореден щедър жест към троянското образование

ГОЛЕМИЯТ български медик, родолюбец и приятел на Троян – светилото в онкохирургията проф. д-р Иван Гаврилов, началник на Клиниката по гръдна хирургия в Университетската болница по онкология в столицата, направи поредния си щедър жест към троянското образование. На 18 септември, когато бе в града ни за възстановката „Минало и настояще“ на тукашния клон на НД „Традиция“ и както при всички подобни троянски събития бе сред съучастниците и спомоществователите, се срещна с директорите на двете големи троянски училища СУ „Васил Левски“ и СУ „Св. Климент Охридски“ и им връчи по 5000 лв.

СРЕДСТВАТА са целеви и са за продължаване във времето на учредените от проф. Гаврилов през 2016/17 г. ученически награди в двете училища. В СУ „Св. Климент Охридски“ наградата е под надслов „За просветено родолюбие“ и всяка година се връчва на момче и момиче от горния курс, по установени критерии и с гласуване от учителския колегиум – лауреатите получават по 500 лв. плюс специална грамота. В СУ „Васил Левски“ призът е наречен „Чест и достойнство“ и общата наградна сума за годината също е 1000 лв.

ПРИ УЧРЕДЯВАНЕТО на наградите проф. Гаврилов бе обявил, че те са за срок от 5 години, а с новия му дарителски „транш“ срокът се удължава (поне) с още толкова. От нас – поздравления за дарителя и за носителите, досегашни и бъдещи, на наградата му!

Източник