Д-р Ива Гаврилова взе участие като лектор в V-та национална конференция по пластична, реконструктивна и естетична хирургия в София

Д-р Ива Гаврилова презентира пред пластични хирурзи в София опита си в реконструкцията на тъкани при кожни тумори и вродени малформации

Д-р Ива Гаврилова взе участие като лектор в V-та национална конференция по пластична, реконструктивна и естетична хирургия в София. Тя представи в две презентации възможности за реконструкция на тъкани след оперативно отстраняване на кожни тумори и при вродени малформации.

В първата презентация д-р Гаврилова сподели клиничен опит в реконструктивна хирургия при микротия, с изграждане на външно ухо от автоложен хрущял.

„Това е методът, създаден от световноизвестния пластичен хирург проф. Франсоаз Фирмин, при която имах шанс да специализирам в Париж. Продължаваме прилагането и развитието на този метод с друг неин ученик и наследник на практиката й – д-р Стефан Гишард, с когото и до днес сътрудничим и ежегодно извършваме реконструкции при деца с микротия“, каза д-р Гаврилова.

Клиничните случаи, които тя представи на конференцията, са част от съвместната й работа с д-р Гишард в болница „Бизе“, Франция.

Втората презентация бе посветена на постиженията в системното лечение на кожните карциноми.

Медицинският форум в София събра водещи специалисти в областта на пластичната и реконструктивна хирургия на световно ниво. Конференцията бе открита от един от най-блестящите хирурзи на нашето време – проф. Дарина Кръстинова, с която д-р Гаврилова е имала възможност да работи в Клиниката по пластична и реконструктивна хирургия „Шато дьо ла Майе“ във Версай, Париж и да изучава тайните на краниофациалната хирургия.

„Тази среща бе много емоционална за мен, защото проф. Кръстинова разкри изумителното богатство от техники за реконструкция и пластично възстановяване при операции на различни малформации, травми и тумори в областта на лицето (по-специално – орбита, клепачи, нос). Щастлива съм, че имам възможността да се уча от нея и продължавам да го правя при регулярните й посещения в България за ежегодни планови операции, за които с проф. Кръстинова работим в екип“, допълни още д-р Гаврилова.