Д-р Ива Гаврилова от УСБАЛО грабна наградата за принос в онкологията на МОРЕ 2018

Онкохирургът д-р Ива Гаврилова от УСБАЛО грабна наградата за принос в клиничната онкология на  IX национална онкологична конференция Мултидисциплинарни онкологични разговори и екстракти (МОРЕ) 2018. Тя преодоля конкуренцията на другите двама номинирани – интервенционалният рентгенолог д-р Станимир Сираков от УМБАЛ „Св. Ив. Рилски“ и на оториноларинголога д-р Тодор Попов от УМБАЛ „Царица Иоанна-ИСУЛ“.

Повод за наградата е проектът за проучване на редките злокачествени кожни болести, в това число и невроендокринните тумори.

„Идеята бе да подпомогнем колегите, които се занимават специализирано и целенасочено с тези редки заболявания  – създадохме критерии за експертен център и много мащабна програма за справяне с проблема“, сподели д-р Гаврилова.

Наградата бе връчена от миналогодишният носител на отличието доц. д-р Весела Иванова. Тя включва парична сума и статуетка с образа на древния тракийски бог Дарзалас, символ на МОРЕ. Победителката бе излъчена чрез тайно електронно гласуване от членовете на Научния комитет и на експертните бордове на форума.

Източник
Къде да ни намерите
Данни за контакт
Д-р Гаврилови онкоконсулт
От Пон До Четв: 15:30 – 19:30
Може да си запишете час за преглед на посочените телефони в рамките на работното време на кабинетите
Изпратете ни имейл