Д-р Гаврилова представи новостите в лечението на редица кожни тумори на Годишната среща на БДД – клон Плевен

Д-р Ива Гаврилова, хирург-онколог, модерира сесията по онкодерматология и представи новостите в лечението на кожни карциноми на традиционната Годишна среща на Българското дерматологично дружество – клон Плевен. Като всяка година, тя се проведе в Трявна, заедно с ХХІV-та Научно-практическа конференция, организирана от Катедрата по дерматология, венерология и алергология при МУ-Плевен.

Двойният форум бе посветен на 100-годишнината от създаването на БДД и събра стотици дерматолози от цялата страна и региона.

„За мен бе привилегия и чест да участвам в юбилейното събитие и благодаря на проф. д-р Димитър Господинов и доц. д-р Ивелина Йорданова за поканата и високото ниво на научната програма“, каза д-р Гаврилова.

В сесията „Дермато-онкология“ тя си партнира в модерирането с доц. д-р Дончо Етугов.

„Вярвам, че успяхме да привлечем вниманието на аудиторията към напредъка в нашата област, който отбелязва качествена промяна в терапиите и прогнозата пред нашите пациенти. Представих новостите в лечението на базоцелуларния, спиноцелуларния и Меркел-клетъчния карцином и споделих клиничния си опит в лечението на авансиралите им форми“, допълни д-р Ива Гаврилова.