Д-р Гаврилова представи BGMelaReg на X-та конференция MedicRON 2023

Д-р Ива Гаврилова представи BGMelaReg на X-та годишна мултидисциплинарна конференция MedicRON 2023. Юбилейното събитие събра в Пловдив водещи специалисти в областта на ревматологията, онкологията, хирургията и неврологията от цялата страна.

Д-р Гаврилова, хирург-онколог, презентира възможностите на българската платформа BGMelaReg – част от Европейския меланомен регистър EUMelaReg и резултатите от работата на екипа, който ръководи успешно от 2021 г. като главен координатор за България.

„Създаването на BGMelaReg и включването на страната ни към Европейския меланомен регистър бе голямо предизвикателство и огромно удовлетворение за Българската асоциация по дермато-онкология (БАДО). Благодаря на проф. Куртева, един от организаторите на форума, за поканата и за възможността да покажем пред мултидисциплинарна аудитория силата на BGMelaReg и достъпа до най-голямата база данни за развитие на терапевтичните практики при меланом и подобряване на лечението на нашите пациенти“, каза д-р Гаврилова.

В рамките на EUMelaReg България участва в редица проекти. На конференцията в Пловдив бяха представени резултатите от четири от тях, реализирани за последните 2 години.

В научната дискусия се включиха д-р Гергана Шаламанова, д-р Александър Герасимов и д-р Любов Симеонова от екипа на БАДО.