D-r Iva Gavrilova - EADO 2024 - congress. Paris

Д-р Гаврилова представлява БАДО в Европейската асоциация по дермато-онкология

ХХ-ия конгрес на Европейската асоциация по дермато-онкология в Париж донесе чудесна новина за БАДО. Членовете на борда подкрепиха кандидатурата на страната ни и приеха Българската асоциация по дермато-онкология за асоциирана организация на EADO.

Това е безспорно признание за българската онкодерматология и за работата на екипа ни. Щастливи сме, че ставаме част от голямата европейска мрежа за сътрудничество, която насърчава високите постижения в дерматоонкологичната практика, обучението и научните изследвания.

Д-р Ива Гаврилова, д.м. бе избрана за представител на БАДО в европейската асоциация. „За мен това е чест и отговорност“, сподели тя.

Конгресът на EADO се проведе от 4 до 6 април 2024 г. в конгресния център Versailles Palais des Congrès в Париж, Франция и събра 1474 членове и участници от 66 държави.

България регистрира рекордно присъствие с 11 водещи онколози и дерматолози от онкологичните клиники в цялата страна, сред които д-р Гергана Шаламанова, д-р Ива Гаврилова, д-р Александър Герасимов, д-р Ахмед Контилев и д-р Теодора Караниколова от учредителите на БАДО.

Събитието е най-голямата конференция в света, която представя актуални научни и клинични постижения в областта на широк спектър кожни тумори, включително меланом, кератиноцитни карциноми и редки злокачествени новообразувания.