Д-р Ива Гаврилова е консултант за кожни тумори в платформата zapazi.me

Онкофертилитетът на фокус на конференцията на БАМО

Д-р Ива Гаврилова участва в конгреса на Българската асоциация по медицинска онкология (БАМО) по темата за онкофертилитета – тема, към която е изключително съпричастна и като лекар, и в чисто човешки план. „Фундаментални въпроси за репродукцията и онкофертилитета на нашите пациенти с кожни тумори ангажират вниманието и научните ми търсения вече трета година, работейки по различни проекти и като консултант в платформата zapazi.me„, каза д-р Гаврилова.

На престижната научна конференция на БАМО, която ще продължи от 10-ти до 12 май в София, тя представи проектите, по които работи, свързани с онкофертилитета  и медицинската онкология, и в частност с малигнения меланом по време и след бременността. Един от тях проучва потенциалното влияние върху фертилитета на съвременните терапии в ранен стадий на меланом.

„Започвам работа и по нов проект към Европейската асоциация по дермато-онокология (EADO), който ще проучи пациенти с установен меланом по време на бременност или до една година след това – т.н. меланом, асоцииран с бременността. Вярвам, че ще даде яснота върху множество въпроси, на които все още нямаме отговори“, подчерта д-р Гаврилова.

Тя благодари на организаторите за поканата и в частност на д-р Мила Петрова и д-р Георги Стаменов. „Заедно сме в тази кауза вече трета година и вярваме, че ще помогнем на много хора да посрещнат смело новия живот.“