Ден на пациента 3 - Книжка за пациенти с очен меланом

Изтеглете „Книжка за пациенти с очен меланом“

Специална книжка в помощ на пациентите с очната форма на меланом, дава информация и практически съвети към засегнатите от това рядко злокачествено заболяване. Изданието е създадено съвместно от офталмолозите проф. Ива Петкова и д-р Лилит Шахинян, с участието и под редакцията на доц. д-р Ива Гаврилова.

Книжката бе представена в Деня на пациента „Меланомно общество в обществото“, който се проведе на 6.07.2024 г. в София и бе организиран от Меланом пациентската общност в България (МПОБ) и Българската асоциация по дермато-онкология (БАДО).

„Това е първото подобно издание от лекари за пациенти, с което искаме да запълним празнотата от надеждна, точна и проверена информация за увеалния меланом, от която болните имат нужда“, каза доц. Гаврилова.

Тя изрази своята признателност към колегите-офталмолози за тяхната съпричастност и професионален принос в създаването на помагалото, както и специална благодарност на официалния спонсор на изданието – MEDISON“!

Можете да вземете книжката от МПОБ и БАДО или да изтеглите електронен вариант от тук: https://bado.bg/wp-content/uploads/Book-Uvealen-melanom_Final_look.pdf