ежемесечни срещи за взаимопомощ за близки на жени с онкологични заболявания

Ежемесечни срещи за взаимопомощ за близките на жени с онкологични заболявания

Успехът на първата група за взаимопомощ за пациенти с меланом, организирана в партньорство от Българската асоциация по дермато-онкология и Меланом пациентската общност в България показа, че този модел има смисъл и наистина работи.

Затова днес искаме да ви представим една нова инициатива на Фондация „Една от 8“ за eжемесечни, регулярни срещи за взаимопомощ, насочени към близките на жени с онкологични заболявания.

Психолозите Антонина Топалова и Благовест Борисов ще помагат на семействата да се справят с трудностите и да се адаптират по-лесно към промените, възникващи след заболяването на близък човек – защото знаем колко много имате нужда от подкрепа.

Първата среща ще се състои на 30.01.2024 г., вторник, от 18:00 часа, в Клуба на Една от 8. Продължителност: 120 мин.

Местата са 10, заявете своето участие на на тел. 0878161718 всеки делничен ден между 10:00 и 16:00 ч. Участието ви е напълно безплатно.

Ако сте близък на пациент с онкологично заболяване, без значение дали той сега преминава през болестта или е приключил своето лечение, тази среща е за вас. От опит знаем, че полагането на грижи и оказването на подкрепа на близките през това предизвикателно време не винаги е лесно. Естественият отговор тогава за вас е да оставите настрана собствените си чувства и нужди. Ако не се грижите за себе си, вие няма да може да се грижите за другите. Затова е важно да обръщате необходимото внимание и на своите нужди.

Срещата ще се проведе в толерантна атмосфера, която гарантира конфиденциалността на присъстващите и на споделената информация.