Д-р Гаврилова представи новостите в дермато-онкологията за 2023 на конгрес в София

Хирург – онкологът д-р Ива Гаврилова участва в третото издание на престижния конгрес I-O 365, посветен на новостите в имуноонкологията. Събитието бе организирано от Българското научно дружество по имуноонкология (БНДИО) и се проведе на 24 – 26.11.2023 г. в София.

Д-р Гаврилова представи пред медицински онколози от цялата страна новостите в имунолечението на немеланомните кожни тумори.

„В презентацията си обобщих най-новите терапевтични тенденции, клинични проучвания и резултати, изнесени през годината, свързани с лечението на базоцелуларния, спиноцелуларния и Меркел-клетъчния карцином. Включих и данните, оповестени преди месец на престижния конгрес ESMO 2023 в Мадрид“, каза д-р Ива Гаврилова.

В сесията по дерматоонкология д-р Гаврилова участва заедно с д-р Теодора Караниколова, а модератор бе друг колега от БАДО – д-р Ахмед Контилев.

В следобедната сесия д-р Гаврилова и д-р Контилев засегнаха темата за мястото на таргет-терапията в лечението на метастатичен меланом и представиха клинични случаи. Модератор на този панел бе уважаваният онколог – д-р Радослав Мангалджиев.

„Споделянето на знание и опит между колеги от различни специалности и  мултидисциплинарният подход в лечението на онкологичните заболявания е най-ценния принос на конгреса и партньорството с екипа на БАДО. Щастливи сме да се включим в работата на форума и благодарим за поканата на доц. Желязко Арабаджиев – председател на БНДИО“, допълни д-р Гаврилова.